Europalift Lift services: + 32 (0) 3 646.24.47

MP Go Evolution liften in het nieuw Antwerps havenhuis

MP Go Evolution liften in het nieuw Antwerps havenhuis

Sinds enige tijd werd op het Antwerpse Eilandje begonnen aan de bouw van het vernieuwde Havenhuis, de hoofdzetel van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, een project van de hand van de Britse architect Zaha Hadid.

Bovenop het bestaande Havenhuis, dat eveneens een grondige renovatie krijgt, wordt een nieuwe constructie geplaatst in de vorm van een schip, en met de textuur van een diamant. Op die manier staat het nieuwe gedeelte zowel symbool voor de havenstad Antwerpen, als voor Antwerpen als hoofdstad van de internationale diamanthandel. Het reflecteert bovendien het dynamische, betrouwbare, abitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. De meningen over de architectuur mogen verdeeld zijn, maar een ding is zeker: het gewaagde ontwerp laat niemand onberoerd en zet de Antwerpse Haven op de wereldkaart.

Liften

Medewerkers en bezoekers bereiken het nieuwe gedeelte via drie panoramische MP GO Evolution personenliften, 1 MP GO Mega personen- en goederenlift.

Het gehele project herbergt alle diensten van de Haven van Antwerpen en zal plaats bieden aan zo’n 500 medewerkers. Het bestaat uit een combinatie van landschapskantoren, vergaderzalen, een auditorium en een panoramisch bedrijfsrestaurant.

De oplevering van het gebouw wordt voorzien voor juni 2016

Enkele cijfers en feiten:

  • Staal speelt de absolute hoofdrol in het 102 ton wegende atriumdak, de 205 ton wegende kolommen en de 1500 ton zware nieuwbouwconstructie. Een perfect visitekaartje voor de belangrijkste staalhaven van Europa.
  • Het hout van de 270 nieuwe ramen voor het bestaande gebouw wordt vanuit Canada per container naar Antwerpen verscheept. 365 dagen per jaar komen goederen vanuit alle hoeken van de wereld op deze milieuvriendelijke manier naar Europa via de haven van Antwerpen.
  • Een groot deel van de in totaal 30.000 m³ uitgegraven grond van de ondergrondse parking werd per binnenschip naar nieuwe eindbestemmingen gebracht. Meer dan een derde van de totale goederentrafiek van en naar de haven van Antwerpen verloopt via binnenvaart.
  • Duurzaamheid ligt de haven van Antwerpen nauw aan het hart. Zo bevatten de bakstenen die worden gebruikt bij de ruwbouwwerken in het bestaande gebouw en de parking gerecupereerd slib uit de Schelde.

links: