Europalift Lift services: + 32 (0) 3 646.24.47

MP levert de nieuwe liften in het NAVO-Hoofdkwartier te Brussel

MP levert de nieuwe liften in het NAVO-Hoofdkwartier te Brussel

MP zal instaan voor de installatie van 56 liften in het NAVO hoofdkwartier te Brussel. Deze opdracht werd gegund door de UTE BAM Allicance (gevormd door Interbuild, CEI-De Meyer & Kombuis), en zal volledig opgeleverd zijn tegen 2015.

Het project is van de hand van de architecten SOM (Skidmore Owings & Merrils) en Assar en het omvat 250 000 m² kantoren en technische faciliteiten. Naast de aangewende technologie is er voor MP het belang van deze miljoenenopdracht (met werk voor 56 teams), waarvan de omstandigheden op zich een uitdaging zullen vormen.

liften_natoIn een verklaring benadrukt MP dat het zich de afgelopen jaren steeds meer op natuurlijk wijze profileert als specialist op het gebied van verticaal transport (liften en roltrappen) binnen een context van grote en speciale projecten, dankzij de flexibiliteit die hen toestaat om oplossingen op maat met onafhankelijk technologie aan te wenden. Bovendien werkt het gestaag verder aan de internationalisering via een aanwezigheid in maar liefst 80 landen wereldwijd.

Het verticaal transport van de gebouwen zal bestaan uit een complex systeem, gekenmerkt door bediening vanop afstand, voorgeprogrammeerde bestemmingen, panoramische liftkooien en hoge energiezuinige technologie die resulteert een A-energiecertificaat, de voor liften hoogst mogelijk haalbare A waardering.

MP is er van overtuigd dat dit project, dat de komend 5 jaar wereldwijd als toonaangevend mag worden beschouwd, een stimulans zal betekenen voor de Spaanse economie, aangezien alle liften lokaal gefabriceerd zullen worden